Ролята на протеините в диетата на кучето Pomeranian kennel "MANICHETA"-Регистриран развъдник за Померани·Saturday, 17 March 2018

Average: 3 (3 votes)
Историята накратко ;Индустрия за хранителни продукти за домашни любимци би искала всички да се откажат от "подтискането" на важността на протеините и месото при кучешка и котешка диета Пренебрегвайки предразсъдъчното хранене на кучета и котки, Big Pet Food твърди, че няма научни изследвания, които да изискват месоядни домашни любимци да ядат месо от животни Природата предписва, че котките и кучетата трябва да ядат храна с високо съдържание на животински протеини за дългосрочно здраве. Биологичните източници на протеини, включително яйцата, са по-добре хранителни, защото съдържат всички необходими аминокиселини Важно е да се отбележи, че не всички животински протеини са смилаеми и асимилируеми за вашето куче или котка, например човки, копита и пера
 
От д-р Карън Бекер
Много от ужасите в индустрията за производство на храни за домашни любимци, протеинът продължава да бъде съставка от голямо значение за кучетата и котките.
Вярно е, че има много малко изследвания за хранителната индустрия за домашни любимци за ползите от диетата с високо съдържание на месо / прясно месо за кучета и котки. Подозирам, че това е така, защото повечето от големите производители на храна за домашни любимци са щастливи да продължат да използват отпадъците от хранителната промишленост за хора като основен източник на животински протеини в своите продукти. Тези отпадъчни продукти се подлагат на процес на преработка. Според доклад от 2004 г., направен в Конгреса, озаглавен "Представяне на животните: икономика и политика", суровините за суровините в хранителната промишленост включват:
"... [М]есо от преработвателни предприятия ; мъртви животни от ферми, ферми, приюти за животни и други съоръжения, мазнини и други хранителни отпадъци от ресторанти и магазини.
Така че, ако си помислил, че пречистените съставки в храната на вашето куче или котка са дошли само от кланиците или животновъдните предприятия (вероятно регулирани), сега знаете истината. Сюзън Тистън ("Истината за домашните любимци") често пише защо FDA пренебрегва незаконните съставки в храната за домашни любимци.
Голямата храна за домашни любимци казва: Протеинът и месото в домашните диети са "хиперирани"
Компании за храна за домашни любимци считат, че интересът към съдържанието на протеини и истинското месо в кучешката и котешката диета е свръхестествено? Наистина ме кара да се чудя дали те разбират, че опитомените кучета изцеждат хищници, точно като техните предци и братовчеди в дивата природа, а домашните кучета са задължени за хищници точно като дивите котки.
Кучетата и котките не са еволюирали биологично по отношение на храносмилателната им система. В дивата природа те ловуват храната, която природата и тялото им казват да ядат, което е прясното месо (и други части на тялото) . Само защото производителите на храна за домашни любимци са в бизнеса за създаване на евтини и удобни преработени диети, изградени около биологично неподходящи съставки, не прави дискусията за храненето на кучета и котките ядат свръхестествено.
Защо правилният вид протеин в точнoтo количество е толкова важен за здравето на вашия домашен любимец
Протеините често се наричат "градивните елементи на живота", които са от съществено значение за оцеляването на животните и се откриват във всеки организъм на планетата. Ето някои факти за протеина от фондация Уестън А.
Това е от съществено значение за здраво сърце и тяло
Биологичните източници на протеини, включително яйцата, са по-добре хранителни, защото съдържат всички необходими аминокиселини (аминокиселините се наричат "градивните елементи на протеина").
- Твърде много беднокачествен протеин и твърде малко протеин могат да бъдат вредни за организма
- Протеинът не се съхранява в тялото като мазнина - той трябва да се консумира ежедневно
- Едно хранително вещество, което стои пред всички останали, е протеинът
Тялото на вашия домашен любимец е буквално направено от протеини, включително костите му, мускулите, артериите, вените, кожата, козината и ноктите. Тъканите на сърцето, мозъка, черния дроб, бъбреците и белите дробове са изработени от протеини. Протеините окисляват кръвта и транспортират мазнините и холестерола в тялото на вашия домашен любимец. Ензимите в протеините спомагат за смилането на храната, която ядат, синтезират основни вещества и разграждат отпадъчните продукти.
Протеините в комбинация със стероли произвеждат хормони, които регулират чувствителните химически промени, които се случват постоянно в тялото на вашия домашен любимец. И хромозомите, които ще бъдат предадени на потомството на вашия домашен любимец (и които са му били предадени) включват протеини в тяхната структура.
Растителен срещу животински протеин
Една от причините, поради която преработените производители на храна за домашни любимци имат проблем с истинското месо е, че е много по-евтино да използват растителни протеини, отколкото животински протеини в техните продукти. Ето защо правят изявления по следния начин:
"Протеините в храните за домашни любимци могат да се доставят от животински източници, растителни източници или комбинация от двете.Предвидни източници на протеини на животинска основа, използвани в храни за домашни любимци, включват пилешко, агнешко, рибно брашно и говеждо месо, включват хранене от царевица и глутен и соево брашно. "
Това твърдение предполага, че животински протеин и растителен протеин са еквивалентни форми на хранене за кучета и котки. Това абсолютно не е вярно. Кучетата и котките се нуждаят от 22 аминокиселини, за да бъдат здрави. Кучетата могат да синтезират (произвеждат) 12 от тези 22; котките могат да синтезират 11. Останалите аминокиселини трябва да идват от храната, която ядат.
Например хората имат физиологичната способност да превърнат растителните протеини в липсващите парчета, необходими за пълен аминокиселинен профил. В много ограничена степен кучетата могат да направят това, но тялото на котката не е оборудвано за това.
Защо кучетата трябва да ядат животинска месо и органи
Една голяма компания за храна за домашни любимци проведе проучване преди няколко години, в което се изследва как вида на протеина, хранен за възрастни и старши кучета, засяга телесния състав (мускул срещу мазнини). Кучетата са хранени с диети с различни количества протеини от пилешко и царевично глутеново брашно.
Кучетата от една група са хранени само с пилета; останалата част беше хранена с диети с намаляващи количества пилешко месо и увеличаващи се количества хляб от царевичен глутен. В сравнение с кучетата, хранени с 100% пиле, кучетата, хранени с другите диети, са имали:
-Намаляване на постната тъкан
- Увеличаване на мастната тъкан
- Намалени нива на кръвните протеини, които са универсални маркери на добре подхранвано тяло
Същата компания направи друго изследване, фокусирано върху спада на телесната композиция и специфичните мускулни протеини при възрастните кучета.6 Старшите кучета бяха хранени с 32% пилешка диета, 32% диета за пилета и царевичен глутен или 16% базирана диета.
Компанията за храни за домашни любимци заключи, че храненето на кучета, съдържащи предимно животински протеинови източници, осигурява няколко предимства, включително:
Помага да се поддържа мускулна маса
Възстановява някои възрастови промени в скелетните мускули при старши кучета
Подобрява дългосрочното здраве и благосъстояние на възрастни и старши кучета
Интересното е, че въпреки заключението на компанията преди години, че протеините на основата на животните са най-добрият вид протеин за кучета, не изглежда, че те са включили резултатите от проучването в своите формули за храна за кучета. Един бърз поглед към списъците със съставки на компаниите разкрива царевично брашно и разнообразие от други растителни съставки в горната част на списъка.
Важна забележка: Не всички животински протеини са усвоими
Качеството на протеина е изключително променливо, включително протеини, добити от животни. Има силно усвоими и смилаеми протеини, които са лесни за усвояване и използване на тялото на вашия домашен любимец и има белтъчини, които са невъзможни за смилане. Например, човката, краката / копитата, кожите, опашките и муцуните са 100 процента животински протеин, но всички 100 процента са несмилаеми.
Всички протеини имат биологична стойност, което е използваемото им съдържание на аминокиселини. Яйцата имат най-висока биологична стойност на 100 %. Рибата е близка 92 процента (въпреки че не препоръчвам хранене с риба на домашни любимци на дневна база). Перата, както може да предположите, имат нулева биологична стойност. Соята е много лошо храна за домашни любимци и препоръчвам да се избягва, но има относително висока биологична стойност от 67%. Соята може да окаже неблагоприятно влияние върху функцията на щитовидната жлеза, както и да бъде алергична и естрогенна.
И двете соя и царевица (които обикновено са генетично модифицирани, алергенни и силно замърсени с глифозати) са включени в много популярни търговски храни за домашни любимци, тъй като осигуряват евтин начин за производителите на храни за домашни любимци да увеличат общото съдържание на протеини върху гарантиран анализ, отпечатан върху етикета , Храносмилането и асимилацията не се измерват за храни за домашни любимци, така че производителите могат да включват други видове протеини, които нямат биологична стойност за видовете животни, които я консумират.

Pomeranian kennel "MANICHETA"-Регистриран развъдник за Померани·Saturday, 17 March 2018