3 супер добавки,които ще направят нашия Померан по-здрав

No votes yet

 Масло,кефир и  сурови месни кокали/кости-За  да бъдат  по-ефективни тези 3 добавки, на вашето померанче е нужна  здравословна хранителна диета. Ако кучето Ви се храни с домашно приготвена или сурова храна,то  вие вече сте направили първите стъпки към по- добро здраве и превенция от заболявания. 

Омега 3-маслото е богато на базови масни киселини и има високо съдържание на моно и полиненаситени /-3 и -6 / мастни киселини. Те са важна хранителна добавка за поддържане кожата и предотвратяват загубата на козина. Мастните киселини са важна добавка за поддържане на здрава сърдечносъдова система.  Помислете за възпалителни състояния,от които могат да страдат  нашите кучета: алергии, ставни заболявания, сърдечни заболявания и рак.Здравословната доза от рибеното масло е научно доказано, за да помогне за ограничаване на тези възпаления.Стив Браун, автор на книги за здравословно сурово хранене,препоръчва да използваме пресни, цели сардини вместо масло.

Конопеното масло - ценна хранителна добавка, която помага при алергии и проблеми с козината, стимулира имунната система, повишава жизнеността, зарежда с енергия.Ако храним с говеждо или телешко към него се добавя,около една чаена лъжичка масло за всеки килограм храна

Ленено семе или Чиа масло-За пиле или др. домашни птици, трябва да допълним храната  с една чаена лъжичка ленено семе или Чиа масло за всеки килограм храна.

Кокосово масло-Кокосовото масло е с над 90% съдържание на наситени мазнини и има антимикробно, антибактериално и противогъбични свойства.Също така има антиоксидантни свойства и помага при усвояването на минерали.Полезно е за козината,за храносмилателната и имуната система,за метаболизма и за костите.Препоръчителна доза 1/4 чаена лъжичка за всеки 4кг тегло,два пъти на ден.

♦Кефир- Кефира съдържа няколко основни щамове на полезните бактерии, които не са намерени в киселото мляко. Той съдържа множество витамини и минерали, голямо разнообразие от пробиотици със супер страхотни лечебни качества.Кефира може да помогне за предотвратяване на алергии.Доказано е, че помага при проблеми с гастрит, панкреатит,  коремни проблеми, кожни заболявания, ревматизъм и ставни заболявания, както и артрит, отслабване на костите, анемия и спукано черво(перитонит).Препоръчителна доза за кучета от дребните породи: 1 ч.л. - 1 с.л.

♦Защо  суровите кокали не са враг на кучето?-Суровите месни кости подържат зъбите на дивите животни в перфектно състояние, те могат да направят същото и за нашите домашни месоядни животни. Дори  суровата диета помага за предотвратяване на зъбния камък. Месото съдържа естествени ензими и храната не залепва по зъбите, за разлика от храни, които са с високо съдържание на нишесте. Ние храним  нашите померанчета със сурово месо и препоръчваме на всички да  хранят балансирано и с високо качество сурова диета, ако е възможно. Балансираната висококачествена домашно приготвена или консервирана храна са приемливи алтернативи, ако  не можете да храните  сурово. Ако храните с гранули търсете такива, които не съдържат  картофи, грах, овесени ядки, царевица и други нишестени продукти.