Актуална информация за Померана

Average: 4.9 (28 votes)

Полезни съвети за развитието,здравето и стандарта на Померана-Грижа за куче означава поемане на голяма отговорност за здравето и поддържането на животното.Кучетата са нашите спътници в живота и ни даряват с безусловната си любов.Тяхното щастие е в нашите ръце и те трябва да бъдат възнаградени за тяхната лоялност.

Възглавничките на лапите на кучето са невероятно важни за цялостното му здравословно състояние, тъй като те са основно еквивалентни на обувките, които носите, за да предпазите краката си. Те са движеща сила на краката на кучето ви. Те абсорбират ударите, за да няма натиск върху ставите. Така че, не е изненада, че напуканата лапа е огромен удар за вашето кученце.

Какво мислите   за кучетата и чесъна? Много експерти смятат, че това е добре за здравето на вашето куче.

 Очевидно мъжките и женските кучета са различни анатомично, но какви са поведенческите различия между тях? Дали един пол е по-интелигентен или съвместим с другия?

Закупуването на  кученце изисква голяма инвестиция на време, пари и изследвания, за да се гарантира, че си купувате здравословно, жизнеспособно кученце и че то е подходящо за вас и вашето семейство. След като сте решили какво порода  кученце искате да си купите, упорита работа наистина започва!

Всички ние   сме пленени от  привлекателената топка  пух, но  се оказва,че купуваме съвсем различно  "шоу"   куче от типа  на Померана.Тези  кученца може  да съзреят значително по-големи, отколкото  стандарта на померана, може да им липсва правилния  за померана подкосъм, може да са по-одължени, да имат по-дълга муцунка, като  и по-големи уши ,ниско поставена или пречупена   опашка,черешови очи и т.н.

 Масло,кефир и  сурови месни кокали/кости-За  да бъдат  по-ефективни тези 3 добавки, на вашето померанче е нужна  здравословна хранителна диета. Ако кучето Ви се храни с домашно приготвена или сурова храна,то  вие вече сте направили първите стъпки към по- добро здраве и превенция от заболявания. 

►Член ли сте на  клуб на породата  или  организации на породата? -Да,ние сме член на Клуб Немски Шпиц.Основният смисъл за съществуването на киноложкия клуб е необходимостта от упражняване на контрол над селекцията и развъждането, за да бъде запазена породата. Целта е да бъдат произвеждани кучета, максимално близки до стандарта, а кучета с отклонения и генетични дефекти да не бъдат допускани до разплод (на такива кучета клубът не издава родословия).

Правилното хранене е от жизненоважно значение за вашия Померан.То има основна роля за неговия имуитет,следователно и здраве.Прехранването и недохранването може да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Страници